Digitális Tartalomgyártás | 2023-as árak | Félvér Stúdió
Félvér Studió
Félvér Stúdió

Szia, én Olivér vagyok!

operatőr/cinematográfus

Pályafutásomat 2007-ben kezdtem az RTL Klub-nál hírszerkesztő-riporterként. Az ott eltöltött 6 év alatt olyan televíziós produkciókban dolgoztam, mint az X-Faktor és a Csillag születik. Több, különböző televíziós produkciónak voltam a kreatív producere és szerkesztője. Bár nagyon szerettem műsorokat készíteni, idővel úgy éreztem, hogy szeretnék még közelebbi kapcsolatba kerülni a mozgókép gyártással, ezért jelentkeztem az ELTE – Budapest Film Academy operatőr szakára, hogy Magyarország legkiválóbb filmes szakembereitől tanuljam meg a filmkészítés, és az operatőri szakma minden fortélyát.

Amikor filmben vagy videóban gondolkodom, mindig az inspirál, hogy hogyan tudok egy adott témát, érzelmet, képet, hangulatot vagy mozdulatot az egyéni látásmódomon keresztül hatásosan átadni. Számomra a film egy komplex vizuális történetmesélés, nem csak random képkockák egymás után történő rögzítése. Hiszek abban, hogy minden hatással van ránk. Ahogyan egy jelentéktelennek tűnő apró részlet befolyásol engem, úgy én is képes vagyok hatni bárkire. Ez számomra a legszebb kölcsönhatás.
Egyéni látásmód
Mindig keresem a legjobb nézőpontot, amin keresztül egy történet elmesélhető.
Képzettség
Szerencsés vagyok, hogy profi szakemberektől tanulhattam meg a filmezés alapjait.
A stílusomat mindig nagyban befolyásolja az adott történet, amit feldolgozok és annak fő üzenete. Igyekszem olyan képi gondolkodásra, és vizuális élmény megvalósítására törekedni, ami tisztán és őszintén adja át az adott témával kapcsolatos érzéseket, amik megfogalmazódnak bennem. Mindig azt figyelem, hogy az adott történet vagy cselekmény hogyan hat rám, miket vált ki belőlem. Ezt ragadom és közvetítem kifelé.
Inspiráció
Nem engedek a konvencióknak, igyekszem “out of the box” gondolkodni minden helyzetben.
Filmes hatás
A cinematográfia, mint stílus kellőképpen komplex ahhoz, hogy megéljem benne minden kreatívitásom.
Mindig keresem az új kihívásokat, amiket képes vagyok technikailag megvalósítani, és sokszor merek nagyot álmodni, a határaimat átlépni. A lényeg, hogy érezzem a “wow” élményt a végeredményben. Igyekszem az adott üzenetet úgy megragadni, hogy az megváltoztassa az emberek nézőpontját a témában. Szerintem ennél jobb érzés nincs!
Képességek
Kreatív vagyok, erős kommunikációs és csapatvezetői készséggel
Profizmus
Munkáink során a legjobb eszközökkel dolgozunk, amitől a végeredmény is szembetűnő lesz.

Szia, én Félix vagyok!

fotográfus

Én a nagyvállalati világból nevelkedtem át a fotográfiára 4 évvel ezelőtt. Banki és telekommunikációs informatikával, valamint management tanácsadással foglalkoztam, a legynagyobb multik projektjein dolgoztam. Azt éreztem, hogy a bennem jelenlévő kreativitást – legyen szó rajzról, festészetről vagy bármilyen képzőművészeti ágról – ezen az úton nem fogom tudni megélni. Mint oly sokan, én is a COVID karantén alatt kaptam meg azt a lökést, ami elindított ezen az úton. Influencer fotókat kezdtem el készíteni, és a sorozatos visszajelzésekre építve haladtam egyre tovább. Mára már szakképesített fotográfus vagyok, és számos portrét, tárgyfotót, interior fotót készítettem online és nyomtatott megjelenésre, magán és céges megrendelésre egyaránt.

A fotó, a “most” mint pillanat kimerevített, megörökített mása. Van amit megmutat, és van amit elrejt. Bepillantást enged a valóságba, és abba is, ami mögötte van. A fotós, a gép és a téma együtt dolgozik, és közösen hozzák létre azt a valóságot, amit a fotós egy pillanatképben lencsevégre kap, és majd hatással lesz a nézőre. A fotográfia számomra nem öncélú, és nem csak rólam szól. Amikor fotózom, kell az eszmeiség ami inspirál, ami megmozgat, és ami mederbe tereli a fókuszt.
Közös alkotás
A képeket nem én csinálom, együtt csináljuk. Te is elengedhetetlen része vagy és kell, hogy beladd azt, amid van és arra építünk.
Kaland
Egy fotózás olyan mint egy kaland: felkészülünk, nekivágunk, jól érezzük magunkat, és mikor célba érünk, elégedetten hátradőlünk, és élvezzük a végeredményt.
Engem sokszor hívtak már kaméleonnak. A külsőm, a hajam, a ruhám a stílusom sosem állandó. Mint, ahogy semmi sem az az életben. Ami él az változik, minden nap, minden pillanatában, és csak a halott dolgok állandóak. Persze vannak irányelvek, stílusjegyek, és szimbólumok, amik hatnak az emberre, és én is szeretek használni, és ugyanúgy áthágni is. Amikor ügyfélnek fotózom, mindig befolyásol az ő ízlésvilága, és látásmódja, a téma, a helyszín, de még az időjárás is. A stílus mindig egyedi, a Félvér minőség az, ami állandó.
Flexibilitás
Nincs olyan, amit ne lehetne és nincs olyan, ami tabu lenne. Max olyan van, ami nem helyes, és ezért nem vállalható.
Következetesség
Ha elindultunk egy úton, és megvan amit akarunk, annak rendelünk alá mindent. Minden színt, minden tárgyat, minden beállítást és pillanatot.
Az egyszerű, amikor megmutatom a képet az ügyfélnek, és azt mondja “váó”. Portrénál, mikor egy teljesen merev állásból egy felszabadult mosolyig jutunk, és az arról készült képet megmutatom, sokszor őszinte meglepődés és csodálkozás az, amit látok. És igazából ez az, amiért csinálom. Hogy olyan dolog legyen a hivatásom, ami hatással van az emberekre, ami felvidítja, elgondolkodtatja, és picit megváltoztatja őket. Ez a célom, hatni az emberekre.
Mély tartalom
Sosem adok ki olyan munkát a kezemből, aminek nincsen értelme és értéke.
Elhivatottság
A legjobb tudásom szerint fogom megcsinálni még, akkor is, ha századjára kell nekiugrani. Nincs fél gőz, csak 100%.
Félvér Stúdió

Miért válassz minket?

Csapatban az erő
Nekünk mindenre (is) van egy profi szakemberünk, aki tudását beleteszi a közösbe.
Szakmai tudás
Folyamatosan képezzük magunkat, hogy a legnagyobb tapasztalattal és tudással mondjunk igent a felkérésedre.
Minőségi eszközök
Munkáink során kizárólag csúcsminőségű felszerelésekkel dolgozunk a legjobb végeredmény érdekében!
Kreativitás
A lehetetlent azonnal teljesítjük, a csodára egy picit várni kell!
Egyedi látásmód
Nem szeretjük a konvencionális dolgokat, minket az érdekel, hogyan lehet másképp.
Nincs sufni-tuning
Egy dologból nem engedünk, ez pedig a minőség. Sem a felszerelést, sem a végeredményt illetőleg.
SZOLGÁLTATÁSOK

ESKÜVŐ

Részletek
SZOLGÁLTATÁSOK

PORTRÉ

Részletek
SZOLGÁLTATÁSOK

TERMÉKFOTÓZÁS

Részletek
SZOLGÁLTATÁSOK

Film/videó

Részletek
SZOLGÁLTATÁSOK

Rendezvény fotó/videó

Részletek
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.  Adatvédelmi nyilatkozat

A tartalmainkat szerzői jog védi.